Spar-bygget i Grong har fått ny eier

Medjåvegen 27 – eller Spar-bygget – i Grong sentrum har fått ny eier. Nyetablerte Areal og Næring Grong AS viderefører dagens langsiktige utleieavtaler, men ser beliggenheten nær E6 som strategisk interessant.

Næringsbygget på til sammen 2.100 kvadratmeter ligger rett over Medjåbrua, på innkjøringa til Grong sentrum fra Europaveg 6. Bygget huser i dag en rekke bedrifter, blant annet en Spar-butikk, Spardama Spiseri, en trafikkskole og Namas’ bruktbutikk Kråkesølv. Nå er Medjåvegen 27 kjøpt av den namdalske eiendomsutvikleren Areal og Næring AS for 10,2 millioner kroner.

Viderefører leieavtalene

– Vi viderefører alle dagens leieavtaler, flere av disse er inngått som langsiktige leieavtaler, sier Sander Selnes Bøe, daglig leder i det nyetablerte eiendomsselskapet Areal og Næring Grong AS.

Selskapet er formelt stiftet av investeringsselskapet SS-Invest AS med en aksjekapital på 1,2 millioner kroner. I løpet av kort tid blir Grong-selskapet en del av det namdalske eiendomsselskapet Areal og Næring AS, som allerede eier en næringseiendommer blant annet i Rørvik. I dette selskapet driver Sander Selnes Bøe sammen med Mathias Langli langsiktig, strategisk eiendomsutvikling flere steder i Trøndelag, også i trønderhovedstaden Trondheim.

Strategisk satsing

– Vi har foreløpig ingen umiddelbare planer for Medjåvegen 27, annet enn å drifte og leie ut bygget. Men eiendommens beliggenhet så nært E6 og øvrig infrastruktur og tilbud i Grong sentrum er strategisk interessant, sier Mathias Langli.

Medjåvegen 27 var tidligere eid av Grong Sparebanks eiendomsselskap Hø Eiendom AS. Eiendomsselskapet Areal og Næring AS er i dag eid av de namdalske investeringsselskapene SS-Invest AS og Otto Moe Holding AS.