Wigdahl overtar roret i NFT

Oddleif Wigdahl (35) er ny daglig leder i Norsk Fisketransport AS. Samtidig gjøres det endringer i styrene i to av NTS-gruppens datterselskaper.

Oddleif Wigdahl går fra operasjonssjef til daglig leder i Norsk Fisketransport AS.

Styret i verdens tredje største brønnbåtselskap, har ansatt Oddleif Wigdahl som ny daglig leder i Norsk Fisketransport AS. Wigdahl er i dag operasjonssjef i selskapet.

Norsk Fisketransport AS er datterselskap i det integrerte havbrukskonsernet NTS ASA, hvor Harry Bøe er administrerende direktør. Bøe etablerte Norsk Fisketransport AS sammen med Børge Lorentzsen i 2004, og har ledet selskapet med stødig hånd fram til i dag.

– Som operasjonssjef har Wigdahl dokumentert ferdigheter og levert resultater som gjør han svært godt kvalifisert til å lede og videreutvikle brønnbåtvirksomheten vår, sier avtroppende daglig leder Harry Bøe. Høy konsernaktivitet gjør det nødvendig for Bøe å redusere antall roller med daglig lederansvar.

35-årige Oddleif Wigdahl er utdannet maskinist, og har bakgrunn fra både Forsvaret, kystfart og som teknisk sjef i Seaworks. Wigdahl har jobbet i NTS-gruppen siden 2014, og har det siste året også vært daglig leder i NTS Management AS ved siden av operasjonssjef i Norsk Fisketransport AS.

– Selv om jeg nå ikke blir like tett på den daglige, operasjonelle driften av fartøyene, gleder jeg meg til å ta fatt på nye spennende oppgaver med å videreutvikle brønnbåtvirksomheten sammen med et fantastisk dyktig lag – både på sjø og land, sier Wigdahl.

Gjør endringer i to styrer

Roald Dolmen blir styreleder i Midt.-Norsk Havbruk når NTS-gruppen nå gjør endringer i styrene i to av sine datterselskaper.

NTS ASA vil i løpet av kort tid foreta endringer i styrene i to av sine heleeide datterselskaper, Norsk Fisketransport AS og Midt-Norsk Havbruk AS.

SS-invest AS har gjennom vårt datterselskap Namsos Invest AS eierinteresser i NTS ASA. Se vår portefølje her.

I forbindelse med lederskiftet i Norsk Fisketransport AS, går NTS-direktør Harry Bøe inn som ny styreleder i selskapet. Han overtar etter Roger Granheim, som er styreleder i NTS ASA. Granheim har i en overgangsfase vært styreleder i Midt-Norsk Havbruk AS, etter overtakelsen i juni 2017. I løpet av kort tid overtar Roald Dolmen styreledervervet. Dolmen tiltrådte ved årsskiftet stillingen som leder for strategi og forretningsutvikling i NTS ASA, med ansvar for havbruk og nye forretningsområder.

– Vi tilpasser nå konsernmodellen til NTS-gruppens virksomhetsområder. Konsernledelsen vil gå inn som styreledere i datterselskapene, sier Roger Granheim.

Samtidig som Roald Dolmen blir ny styreleder i MNH blir administrerende direktør i NTS ASA, Harry Bøe, nytt medlem av styret.